Met ArcDigitaal

Lost uw archiverings problemen
effectief op

Meer over het ontstaan van

ArchiViewer

Herman van der Meer, is een ondernemer die gespecialiseerd is in het omzetten van traditionele documenten naar digitale bestanden. Hij heeft vanaf 1968 ervaring op het gebied van automatisering en heeft in de loop van zijn carrière veel kennis vergaard binnen deze digitale wereld. Deze expertise speelt dan ook een doorslaggevende rol bij het succes van ArchiViewer.

ArchiViewer

Het rendement van de gemaakte investeringskosten blijft behouden.

De start als systeemanalist

1968

Herman is gestart bij van Leeuwen Buizenhandel in Zwijndrecht als computeroperator en opgeleid naar systeemanalist binnen de wereld van IBM.

1984

In dat jaar is hij gestart bij Software Sciences als senior programmeur voor AGA Gas Amsterdam. Daar was hij verantwoordelijk voor het depot-vulstation systeem. Daarna werd hij als hoofd automatisering AGA Gas verantwoordelijk voor het overzetten van het administratieve TI-systeem naar IBM AS400.

Met oog voor de toekomst

1986

Dat jaar was de perfecte tijd om als zelfstandig ondernemer van start te gaan. Voor het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam ontwikkelde hij het onderhoudsbeheersysteem TEC400 en implementeerde hij dit voor de technische dienst. In 1990 is het functioneel ontwerp van TEC400 herschreven voor de computer als TecSys-CL.

1992

De start van Xemuko Petersburg met Marina Y. Konizhevskaya als algemeen directeur en architect in St. Petersburg. Vanuit dit bedrijf werd onder andere in samenwerking met een Universiteit vertaalsoftware ontwikkeld. Dit softwarepakket werd gebruikt voor de eigen vertaal- en dtp-service voor het Philips Medical System Hamburg en Eindhoven. Daarnaast werd er diverse toepassingssoftware ontwikkeld voor diensten bij verschillende organisaties.

Van analoog naar digitaal

Vanaf 1996

Vanaf dit jaar werd in opdracht SFGde eerste tekenopdracht van analoog naar digitaal in Autocad uitgevoerd. Daarna realiseerden we tekeningenbeheer voor verschillende klanten in Nederland en België voor o.a. ziekenhuizen, hotels, gemeenten en onderwijsinstellingen.

Vanuit de behoefte van de technische dienst om tekeningen te tonen en te beheren, werd een speciaal softwarepakket “TDtekeningen” te ontwikkelen. Hierbij werd gebruik gemaakt van de technieken rond directory structuren, servers en Adobe software.

2010

In dit jaar gingen we aan de slag met een speciale opdracht voor de afdeling Mechanical, Maritime & Materials Engineering van de TU-Delft. Voor het maritieme archief, bestaande uit 27000 artikelen, boeken, tijdschriften, rapporten en films ontwikkelden we een speciaal archiveringssysteem. Waarin alle gescande documenten werden opgeslagen.

De start van ArchiViewer

2011

De start van een bijzonder project in opdracht van woningcorporatie Weller te Heerlen voor het digitaliseren van het technisch archief. Het softwarepakket werd zo ontwikkeld dat het onafhankelijk van de type en wens van de klant zou worden. En daarmee ontstond ArchiViewer.

ArchiViewer wordt momenteel succesvol ingezet voor onder andere de woningcorporatie Weller te Heerlen, het ziekenhuis NijSmellinghe in Drachten en het revalidatiecentrum Reade te Amsterdam.

Onze klanten: